In het dagelijks leven zijn er diverse manieren om onszelf te laten zien. Bedrijven maken handig gebruik van de noodzaak voor mensen om op een of andere manier te communiceren. Dat kan door middel van taal, maar ook door beeldende vormgeving of design. Zo is het ook mogelijk om zelf je kleding te ontwerpen en dit te laten maken op jouw aanwijzingen. Een voorbeeld daarvan is het laten bedrukken van kleding. Er zijn verschillende redenen waarom mensen dit laten doen. We nemen je in deze blog mee langs een aantal voorbeelden. 

Een t-shirt design als expressie

Stel je hebt een project in de muziek, bijvoorbeeld een leuke dance act waar je helemaal in zit. Een manier voor zelfexpressie is dat. Emoties via de muziek kanaliseren. Of misschien gaat het je meer om de tekst, die via het ritme en de klank van de stem verbonden is met de muziek, denk daarbij aan hiphop. Dit soort acts komen vaak met een geheel eigen visuele taal. Zeker als je beeldend begaafd bent, is het een vorm van sterke communicatie. Het is niet voor niets dat men zegt, dat een foto meer zegt dan 1000 woorden. Je kunt foto┬┤s of illustraties, bijvoorbeeld een albumhoes, een veel gekozen onderwerp, laten drukken op een t-shirt. En waarom zou dat gek zijn? We kopen immers de gekste designs bij de grote kledingketens. Die shirts lopen soms op tot 10 a 15 euro. Vaak is een eigen shirt bedrukken goedkoper en natuurlijk een stuk origineler. Je kunt een foto uploaden op de site van de drukker en precies het soort shirt kiezen. Allemaal online! 

Bedrijfskleding

Heb je een eigen bedrijf opgericht, dan is dat eigenlijk een soort club of voetbalteam. Je hebt clubkleuren, een logo en een geheel eigen kleurenpallet ontwikkeld om de bedrijfsidentiteit te communiceren naar de markt. Een van de belangrijkste manieren dit te doen, zeker als je medewerkers veel in contact staan met klanten, is bedrijfskleding te laten ontwerpen. Deze is helemaal op maat te maken en qua kleuren af te stemmen op je huisstijl. Van zo’n kledinglijn gaat een zekere uniciteit uit. Dat wil je als bedrijf echt uitstralen. Bezorgers, monteurs of klantexperts/-adviseurs; het zijn de ideale kandidaten om bedrukte bedrijfskleding te dragen. 

Pin It on Pinterest