Lamoon

Waarom oordoppen motor gebruiken?

Geplaatst op

Motorrijders kiezen met steeds meer zorg hun nieuwe motoruitrusting. Ze besteden veel meer aandacht aan het samenstellen van de uitrusting. Toch ontbreekt er vaak bescherming en worden bijvoorbeeld de oordoppen motor vergeten. Het is een belangrijk onderdeel van je standaarduitrusting en mag zeker niet vergeten worden. Dit is een goede aanvulling op goed passende kleding met protectoren voor de ledematen, een helm en een set laarzen. Veel mensen dragen geen oordoppen, omdat ze vinden dat de helm al genoeg geluidsisolatie levert. Toch is het handig om deze oordoppen te gebruiken. Motorrijden kan namelijk de kans op blijvende gehoorschade verhogen. Wat is nu een goede reden om ze te gebruiken? Onderstaand vertellen we er meer over!

De voordelen van oordoppen motor

Uiteraard draag je de oordoppen ter bescherming van jouw gehoor. Je voorkomt namelijk blijvende gehoorbeschadigingen door continue blootstelling aan eventuele windruis. Daarnaast voorkomt het ook dat je na een lange dag toeren met oorsuizen van de motor stapt. Toch zitten er nog meer voordelen verbonden aan het dragen van oordoppen motor. Je kunt bijvoorbeeld geconcentreerd deelnemen aan het verkeer. Dit komt doordat de hersenen minder hard hoeven te werken om het geluid weg te filteren. Je zult merken dat je na een lange dag toeren met veel meer rust van de motor kunt stappen.

Sommige oordoppen motor zijn speciaal ontwikkeld om alleen het windgeruis te onderdrukken. Het verkeer, motorgeluid en jouw navigatie blijven uitstekend hoorbaar. Afhankelijk van jouw voorkeur heb je de keuze uit diverse dempingsniveaus. 

Waar moet je op letten?

Oordoppen motor horen dus echt bij jouw motoruitrusting. Oordoppen voor de motor kunnen eenvoudig op het internet besteld worden. Motor oordoppen zijn herbruikbaar, maar hebben natuurlijk ook een bepaalde levensduur. Gemiddeld genomen gaan ze twee seizoenen mee, maar dit is afhankelijk van hoe vaak je ze draagt. Het is aan te raden om alleen oordoppen motor op maat te kopen. Op maat gemaakte oordoppen gaan een stuk langer mee en zitten ook comfortabeler. Er zijn diverse verschillende motor oordoppen, maar welke passen nu echt bij jou? Vergelijk de verschillende soorten oordoppen met elkaar, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Lamoon vind je leuke blogs waarin je heerlijk kunt lezen over mode en sieraden.

Contactgegevens

Via info @ lamoon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden