Sieraden zijn zo’n beetje tegelijkertijd met de mens geschapen. Al millennia maken we ze om er iets mee te zeggen. Maar wat? Er zijn uiteenlopende redenen waarom mensen sieraden dragen. We nemen in deze blog met je door waarom mensen dit zoal doen. Lees snel verder en ontdek waarom je ze eigenlijk draagt. 

Waarom dragen mensen hun sieraden? 

Er zijn tal van redenen waarom mensen sieraden dragen. Zoals een gebeurtenis die ze willen herinneren, bijvoorbeeld een bruiloft. Ook op een bruiloft worden er in sommige culturen speciale huwelijks sieraden gedragen. Vaak willen mensen ook iets zeggen met de sieraden, ze hebben dan een bepaalde symboliek voor ogen. Je kunt denken aan het dragen van een kruisje aan een ketting, wanneer iemand gelovig is, dan wil deze persoon hiermee zijn geloof mede uitdragen. 

Sierlijk zijn

Mensen zijn ook graag esthetisch gezien aantrekkelijk, dit maakt dat ze bijvoorbeeld eerder een partner vinden, hetgeen ze graag zouden kunnen willen op een bepaald moment in hun leven. Deze esthetiek kan worden versterkt met sieraden. Daarnaast zijn die glimmende dingen ook echt een manier om te laten zien wat je status is, in termen van te besteden geld. Dat laatste kan voor mensen ook aantrekkelijk zijn. Het dragen van sieraden is dus echt een complexere materie dan je in eerste instantie zou verwachten. 

Welke sieraden zijn populair? 

Voor mannen en vrouwen zijn bepaalde sieraden altijd populair, denk aan kettingen en armbanden, horloges, ringen, hoofdversiering voor vrouwen bijvoorbeeld een tiara en ga zo maar door. Vooral voor mannen zijn horloges, ringen en kettingen populair. Dat past allemaal heel goed bij een zakelijke look. Dit is nog een functie van sieraden, namelijk een bepaald soort vertrouwen wekken. Dat is in een zakelijke context heel handig om makkelijker zaken te kunnen doen. Als jij goed verzorgd (lees: succesvol) bent als je klanten, dan heb je eerder een match. Je lijkt dan op elkaar en mensen houden ervan dat andere mensen zoveel mogelijk op henzelf lijken. Zoals onderzoeken uitwijzen. Het maakt niet zoveel uit over welke context we het hebben, of het nu punkers, hippies of yuppies zijn, sieraden van welke soort dan ook worden er gedragen. Een sieraad kan dus van alles zijn. 

Veel succes met het vinden van jouw ideale type. Bij Julidansjewels.nl vind je schitterende voorbeelden. 

Pin It on Pinterest