Het is bizar om het er over te hebben, maar het is echt iets wat daadwerkelijk gebeurt. Soms worden er tijdens een uitvaart wel eens sieraden gestolen. Wanneer dit gebeurt dan wil je het liefst dat deze sieraden terugkomen. Hoewel dit vaak niet gebeurt is meestal de tweede portie hoop gevestigd op het feit om het bedrag ter waarde van de sieraden vergoed te krijgen. Kun je dit regelen via de uitvaartverzekering? Daar gaan we in dit artikel dieper op in.

Sieraden die gestolen worden tijdens de uitvaart

Hoe bizar het dan ook mag klinken, het is echt waar. Tijdens de uitvaart worden er soms wel eens sieraden gestolen. Niet enkel is dit vanuit de dief gezien een ongelooflijk respectloze actie, je krijgt niets vergoed via de uitvaartverzekering.
Waarom krijg je dan niets vergoed via de uitvaartverzekering? Wel, een uitvaartverzekering is er enkel om de uitvaart te verzorgen. De uitvaartverzekering is er niet om schade of kosten te dekken die tijdens de uitvaart worden veroorzaakt. De uitvaart is bedoelt om er voor te zorgen dat de nabestaanden niet met torenhoge kosten komen te zitten wanneer de verzekerde overlijdt en er vervolgens een uitvaart moet worden georganiseerd. Soms is het zo dat omdat er geen verzekering is afgesloten en er geen geld meer is dat er voor de overledene helemaal geen uitvaart kan worden georganiseerd. Een uitvaartverzekering is er dus enkel voor de dienst en het financieren hiervan, maar deze verzekering heeft niets te maken met datgene wat er omheen gebeurt.

Een uitvaartverzekering is dus zeker belangrijk, maar niet bedoelt voor het dekken van schade of kosten voor gestolen goederen. Je kunt dus niets terugkrijgen via de crematieverzekering van de verzekerde overleden persoon, maar ook uit de eigen uitvaartverzekering is het niet mogelijk om de schade vergoed te krijgen. Er zijn echter wel andere soort verzekeringen die kunnen zorgen dat je de schade vergoedt krijgt van de gestolen sieraden.

Wat wél en wat niet?

Een uitvaartverzekering helpt dus niets in dit geval, wat wél helpt is een buitensluisdekking. Deze verzekering helpt niet enkel voor sieraden die worden gestolen tijdens een uitvaart, maar überhaupt voor spullen die gestolen worden tijdens welke situatie dan ook. Op deze manier kun je dus goederen die worden gestolen verzekeren zodat wanneer dit gebeurt, je de schade grotendeels terug kunt krijgen. Hierbij hangt het er vanaf hoe de situatie is gelopen, maar je bent in ieder geval wél verzekerd. Je dekt laptops, horloges, armbanden, kettingen noem het maar op. Het is echter wel belangrijk om in geval van diefstal altijd aangifte te doen bij de politie. Dit is namelijk een bewijs van diefstal, je moet de verzekeraar kunnen bewijzen dat er goederen gestolen zijn. Wanneer je dit niet kunt, dan krijg je geen schadevergoeding uitgekeerd. De meesten hebben de intentie om aangifte te doen wanneer ze te maken hebben met diefstal, maar sommigen ook niet. Doe dit dus wél, ook als je gewoon verzekerd bent, het is daarnaast altijd goed om diefstal te melden bij de politie, ook in het belang van eventuele toekomstige slachtoffers.

Pin It on Pinterest