Lamoon

Online kleding bestellen is nog nooit zo gemakkelijk geweest

Geplaatst op

 

Sinds de jaren negentig is het internet opgekomen en heeft eigenlijk zo’n beetje elke hoek van de samenleving bereikt en er zijn stempel opgedrukt. Was het vroeger nog maar één winkel waar je online kunt bestellen, maar nu zijn er tegenwoordig honderden online winkels waar van alles besteld kan worden. Het is al zover gekomen dat de gewone fysieke winkels in winkelstraten in sommige steden van Nederland onder druk staat. Je ziet dan ook dat winkels leeg komen te staan en winkelstraten hun aanzicht verliezen. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven waarbij de fysieke en de online customer experience gecombineerd wordt. De toekomst zal uitwijzen of de fysieke winkel in de tegenwoordige hoedanigheid zal blijven. 

Grote spelers op de kledingmarkt 

Als er iets is wat veel online besteld wordt, dan is het wel kleding. Verschillende grote spelers hebben zich op de online kledingmarkt gevestigd. We kennen allemaal de namen: Zalando, C&A, H&M en ga zo maar door. Ook zijn er kleinere winkels die hun online diensten aanbieden. Ook de soorten kleding die er verkrijgbaar zijn, zijn een stuk diverser dan vroeger. Het is tegenwoordig bijvoorbeeld gemakkelijk om Islamitische kleding online aan te schaffen. Via de islamitische-boekhandel.nl heb je een mooi overzicht van hun aanbod aan kleding. Dat is erg handig als je bijvoorbeeld gebedskleding nodig hebt. 

Wat wordt er nog meer online besteld

Andere zaken die online veel besteld worden zijn: babyverzorgingsproducten, verzorgingsproducten voor huisdieren, cosmetica, sieraden en producten die je tijdens reizen kunt gebruiken. Ook smartphone-accessoires, woonartikelen, trainkleding en preparaten zijn populair. Als het gaat over speelgoed en hobby’s dan zijn de mensen ook zeer bereid om online geld uit te geven. 

Het is ook zo dat in de afgelopen jaren de online aankopen bijzonder gestegen zijn in vergelijking met voorgaande jaren. Dit is natuurlijk helemaal te verklaren vanuit het feit dat de corona-crisis uitgebroken is en dat mensen veelal thuis zaten, niets te doen hadden om dat alles buiten de deur dicht was. Zo bleef er meer tijd en geld over om te besteden aan hobby´s en verbouwen van de woning. 

Als er voor de coronacrisis nog veel mensen waren die online-bestellingen risicovol vonden, zijn nu die zelfde mensen hoogstwaarschijnlijk vertrouwd geraakt met online aankopen doen, waardoor het aantal online consumenten wellicht groter geworden is in vergelijking met voorgaande jaren. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Lamoon vind je leuke blogs waarin je heerlijk kunt lezen over mode en sieraden.

Contactgegevens

Via info @ lamoon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden