Lamoon

Leuke mode voor nu: lekker casual

Geplaatst op

Een Daily paper is schitterend en ook nog eens een keer ontworpen door mensen die passie hebben voor mode. De makers ervan zijn zelfs op de Paris Fashion Week geweest met hun mode. Ze hebben door vele interacties met andere ontwerpers en verschillende expedities, waaronder een inspiratiereis naar Marokko, een unieke kledinglijn weten te maken waar ze hun passie voor de mode in kwijt kunnen. 

Andere interessante merken

We hebben door de decennia heen allerlei merken voorbij zien komen. Een van die merken is Lacoste, met de bekende krokodil. 

Een ander populair merk is Ralph Lauren. Daar hangt een beetje het imago van de jetset omheen. Het is ook niet toevallig dat er polospeler op het shirt staat. 

Er zijn natuurlijk ook andere merken waarbij een ‘street’ connotatie geldt. Denk bijvoorbeeld aan Adidas of Jordan. Jongeren die in de urban cultuur ‘zijn’ dragen vaak dergelijke merken. Ook Karl Kani en Lonsdale zijn bekend. 

Subcultuur en kleding

Er was ooit een subculturele strijd tussen de verschillende subculturen. De hiphopcultuur droeg Karl Kani kleding, deze cultuur werd ‘uitgedaagd’ door de gabbercultuur. Deze laatste droeg vaak Lonsdale kleding. Het boksmerk uit Engeland werd door de laatste cultuur geapproprieerd, maar het merk had totaal niets met racisme te maken. 

Van de zogenaamde lonsdalejongeren (jongeren die lonsdale dragen om te laten zien dat ze deel uitmaken van de gabbercultuur) is in onze tijd niet veel meer in het straatbeeld terug te vinden. 

Het is dus een duidelijk verhaal dat jongeren soms een kledingmerk nemen en er dan allerlei subculturele betekenissen aan toedichten. Kleding en mode speelt in veel subculturen een belangrijke rol. We zien het tegenwoordig ook in de hipstercultuur: kleding met natuurlijke kleuren en een ecologische kwaliteit. Dat er bijvoorbeeld geen giftige stoffen gebruikt zijn bij de productie ervan. En natuurlijk de overbekende knot in het haar, zowel voor mannen en vrouwen. 

Als je meer interessante voorbeelden wilt weten, dan is het slim om de rest van onze site ook even te checken; we hebben er allerlei leuke blogs op gepost waar je zeker je voordeel mee kunt doen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Lamoon vind je leuke blogs waarin je heerlijk kunt lezen over mode en sieraden.

Contactgegevens

Via info @ lamoon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden