Een verlovingsring kopen is een enorme stap in je leven, je wilt natuurlijk de perfecte ring kiezen en geen enkele fout maken. Dit begrijpen wij volledig en daarom gaan wij je helpen met hoe je een verlovingsring moet kiezen. Het is allemaal minder ingewikkeld dan het lijkt, maar toch bieden wij je een hand zodat je zekerheid hebt!

Waar moet je op letten?

De meeste verlovingsringen zijn solitair ringen, dit zijn dunne ringen met een edelsteen in het dikkere middenstuk. Hier ben je echter niet aan gebonden, de ring moet niet per se dit model zijn.

Belangrijk om te zeggen is, het maakt niet uit hoe duur de ring is. Geld is een bijzaak in dit proces, het gaat om het gebaar en het teken. Je partner zal niet afschrikken van je als je niet de duurste ring koopt. 

Probeer de ringmaat van je partner zeker te weten. Er zijn een aantal manieren om dit onopvallend te doen. Een manier is bijvoorbeeld een van haar ringen zelf op te meten of naar de juwelier te brengen. Zo weet je zeker dat je goed zit.

De 4 c’s

Carat, staat voor het gewicht van de diamant. 1 karaat is 2 gram, hoe hoger het caratage, hoe waardevoller de diamant.

Color, staat voor de kleur van de diamant, hoe kleurlozer, hoe meer waardevol.

Clarity, staat voor de zuiverheid van de diamant, elke diamant zal onzuiverheden hebben. Maar hoe minder onzuiverheden hoe meer de diamant waard is.

Cut, dit is de slijpvorm, wellicht wel de belangrijkste. Dit bepaald hoe het licht in de diamant komt en in hoeverre de diamant fonkelt. 

De waardes van de diamanten worden op basis van deze factoren bepaald. Voor meer informatie kan je altijd langskomen voor je verlovingsring in Amsterdam. Dan kunnen we je verder helpen met het informeren en het maken van je keuze. Zo zorg je ervoor dat je zelf ook gerustgesteld bent.

Pin It on Pinterest