Luipaardprint heeft een slechte reputatie. In de loop van de decennia is het een standaard uniform geworden voor de immorele vrouw, de verleidster of provocatrice. Het is Bettie Page in een luipaardbadpak, en dynastie-tijdperk Joan Collins.

Dat is, tot op zekere hoogte, waarom het zo leuk is. Waarom zou ‘sexy’ een vloekwoord zijn? Weinigen van ons zullen ooit een leren bustier aantrekken (tenminste in het openbaar), maar een luipaardprintjas? Dat is precies de juiste hoeveelheid femme fatale – een verklaring, maar niet een die te beschamend is om te dragen naar de supermarkt.

Het ontwerp

De sleutel tot het dragen van dierenprint zit hem in het ontwerp – vermijd minirokken of jurken, want alles wat te kort (of te strak) is, komt op gevaarlijk terrein terecht. Een luipaardjas verheft een volledig zwarte outfit of kleedt een spijkerbroek aan. H&M’s lichtelijk metallic versie is een geweldige optie voor het feestseizoen. Het kan een go-to zijn voor comfort – het lijkt alsof je moeite doet, terwijl je dat niet hoeft te doen.

Golvende zijden rokken en jurken, zoals een Ambika jurk, die net onder de knie vallen zijn beide gemakkelijk te dragen: combineer iets wat tot je kuit valt of langer met zwarte enkellaarzen, en iets korter met een kniehoge laarzen (zodat je geen huid ertussen ziet). Een blouse met luipaardprint, in een zwarte broek of spijkerbroek gestopt, is ook een goede optie.  Echter, luipaardbroeken kun je beter niet dragen. Ook kun je het beste luipaardprint accessoires vermijden.

Wat combineer je met luipaardprint?

Natuurlijk kun je meer dan alleen zwart kunt dragen met luipaardprint. Afhankelijk van de tint kan luipaardprint bijna net als neutraal in je garderobe fungeren. Gedempte bruine versies werken met denim, bordeauxrode tinten, marine en kaki. Een blouse kan met een lange legergroene rok, of zorg combineer een luipaard rok met een denim shirt of fijn gebreide beige coltrui. Een iets gewaagdere combinatie, doch ook briljant, is luipaardprint met geel.

Hoe je het ook aanpakt, luipaardprint zal zijn ondeugendheid nooit helemaal verliezen – en moeten we blij mee zijn.

Pin It on Pinterest