Lamoon

Alles wat je moet weten over fillers

Geplaatst op

Fillers worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Ze staan natuurlijk allemaal bekend bij de dames om bepaalde delen van het lichaam of gezicht te corrigeren. Maar wist jij dat het ook bijvoorbeeld in ziekenhuizen en in het leger gebruikt wordt? Wat het verschil is tussen Botox en fillers en welke resultaten de fillers kunnen geven, dat lees je allemaal in deze blog.

Wat is een filler?

De meeste fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur, dat van nature in de huid voorkomt. Dankzij het vermogen om vocht op te slaan, zorgt hyaluronzuur ervoor dat de huid er mollig en gehydrateerd uitziet. Hyaluronzuur Fillers zijn een gel-achtige vloeistof die voor volume in de huid zorgt. Eenmaal geïnjecteerd beginnen ze zich te integreren in de stof van de huid, waardoor ze watermoleculen aantrekken en het omringende weefsel hydrateren. Fillers in wallen zorgen bijvoorbeeld dat je geen hangende wallen meer hebt

Waarvoor worden fillers gebruikt?

Fillers werden vroeger vaak gebruikt voor de behandeling van gezichtslijnen en -plooien om de tekenen van veroudering tegen te gaan. Steeds meer worden fillers gebruikt om de lichaamsdelen te vergroten of te corrigeren, zoals het creëren van scherpere jukbeenderen, strakkere kaaklijnen en rechtere neuzen. Fillers kunnen ook worden gebruikt op je gezicht na bijvoorbeeld een ernstige ongeluk of in het leger, als bijvoorbeeld een soldaat ernstige letsel heeft na een gevecht of aanslag.

Wat is het verschil tussen fillers en Botox?

Beide worden gebruikt om de tekenen van veroudering te corrigeren of te voorkomen, maar fillers en Botox zijn heel verschillend. Terwijl fillers meestal worden gebruikt om volume toe te voegen en de huid voller te maken, blokkeert Botox tijdelijk de zenuwsignalen in de spieren waar het wordt geïnjecteerd om de beweging te beperken en ‘expressielijnen’ te behandelen.

Terwijl fillers meestal worden gebruikt om volume toe te voegen en de huid voller te maken, blokkeert Botox (een merknaam voor botulinetoxine) tijdelijk de zenuwsignalen in de spieren waar het wordt geïnjecteerd om de beweging te beperken en om de huid te behandelen.

Welke resultaten geeft de vuller?

Het is belangrijk om te begrijpen dat jouw wensen de resultaten moeten dicteren. Als je geen “vis lippen” of “hamsterwangen” wilt, zal je deze ook niet krijgen als je het bespreekbaar maakt. Het is belangrijk om wat tijd te besteden aan het bespreken met de specialist om er zeker van te zijn dat zij jouw wensen ook goed begrijpen. Vaak zie je op internet dat patiënten zich uitlaten dat het er te nep uitziet. In werkelijkheid is het praktisch onmogelijk om in een enkele behandeling te overdrijven met fillers. Waar het mis kan gaan is als je niet duidelijk je wensen verteld of niet blij bent met het resultaat en blijft toevoegen totdat het er onnatuurlijk uit ziet

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Lamoon vind je leuke blogs waarin je heerlijk kunt lezen over mode en sieraden.

Contactgegevens

Via info @ lamoon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden