Als je deze blog leest ga je waarschijnlijk trouwen of denk je erover na om te gaan trouwen, Congratz! We begrijpen dat de keuze reuze is en het uitzoeken van een trouwring nog wel een mega opgave kan zijn. Gelukkig hebben we een gids opgesteld om jullie wegwijs te maken met alle verschillende trouwring stijlen. We vertellen jullie meteen wat een trouwring onderscheid van een verlovingsring. 

Wanneer koop je een trouwring en wanneer een verlovingsring? 

De verlovingsring geef je tijdens het huwelijksaanzoek. Een echte trouwring schuif je op de trouwdag om de vinger van je partner. 

De trouwring

Hoewel een massief gouden trouwring vroeger de norm was, is het tegenwoordig veel gebruikelijker om een trouwring te krijgen, die past bij de stijl van je verlovingsring, of een die deze versterkt. Meestal heeft een verlovingsring een “opvallende” diamant.  Een traditionele trouwring heeft vaak een massieve gouden of zilveren band, die past bij de kleur van je verlovingsring. Ook hier kan er een diamantje in of omheen zitten. Beide opties bieden een strakke en klassieke uitstraling. Als je echt wilt gaan voor een ander soort of type ring, kun je het volgende doen:

  1. Een trouwring stijl met filigraan of ander metaalwerk
  2. Mix of match het materiaal van je verlovingsring met je trouwring
  3. Kies bij een klassieke verlovingsring voor een meer traditionele trouwring

Wat zijn de verschillende soorten ringstijlen? 

De vier meest voorkomende ring stijlen zijn halo, klassiek, solitaire en vintage. Het is aan jou om te kiezen tussen een bruidset (verlovingsring en trouwring in 1, met twee ‘ringen’) of een losse ring, die past bij de verlovingsring. Als je een halo verlovingsring hebt, moet je waarschijnlijk een trouwring zoeken die onder de rand van het steentje valt. Zo vallen de ringen mooi tegen elkaar aan. Bij een vintage ring is het misschien wel nodig om een trouwring te zoeken of te laten maken die precies zo gevormd is dat hij past met en op je verlovingsring. Wil je weten wat er zoal te vinden is? Bekijk verschillende trouwringen online via www.abrandtob.nl

Pin It on Pinterest