Lamoon

4 verschillende soorten veters

Geplaatst op

Dat er verschillende soorten schoenen zijn is wel bekend, maar dat je je veters hebt in verschillende materialen heb je waarschijnlijk nog niet aan gedacht. We informeren je graag over de verschillende soorten schoenveters. 

Katoenen schoenveters

Schoenveters op populaire tennisschoenen of modeschoenen, zoals Chuck Taylors, Vans en Keds, worden geleverd met platte katoenen schoenveters. Ze zijn meestal wit, maar ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals rood, geel, zwart, glitter en regenbogen.

Katoenen schoenveters zijn er ook in een ronde stijl. Het verschil tussen ronde en platte veters heeft geen invloed op de prestaties van de schoenveter. Het verschil zit hem dus echt alleen in hoe ze eruit zien en waar jouw voorkeur ligt. Katoenen schoenveters zijn op grote schaal verkrijgbaar en zijn erg goedkoop. Daarnaast zijn deze eenvoudig te wassen.  

Nylon schoenveters

Nylon schoenveters zijn een van de meest duurzame veters. Ze zijn dik en raken niet snel in de knoop. Daarnaast zijn bestand tegen vuil en water. Ze zijn iets duurder, maar ze zijn de investering waard omdat ze erg lang meegaan. 

Elastische schoenveters

Elastische schoenveters ‘hechten’ als het ware in de gaten van je schoenen, waardoor je je voeten in je schoenen kunt laten glijden zonder dat je je veters hoeft te ‘verstellen.’ Ideaal als je geen zin hebt om je veters te knopen. 

Polyester schoenveters 

Dan heb je nog veters gemaakt van polyester, deze variant is ook weel verkrijgbaar in 2 verschillende ‘texturen.’ Een gladde polyester veter en een die wat stugger is. De stugge veter is vooral geschikt voor schoenen waar je goede ondersteuning van je schoen nodig hebt, zoals bij werkschoenen, schoenen die je gebruikt om te skateboarden en op schaatsen. 

De Nestel

Het plastic stukje aan het einde van de veter heet een nestel. Dit stukje beschermt de rand van de schoenveter tegen rafelen. Nestels zijn niet alleen op de markt in een plastic variant, maar zijn er bijvoorbeeld ook in het metaal.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op Lamoon vind je leuke blogs waarin je heerlijk kunt lezen over mode en sieraden.

Contactgegevens

Via info @ lamoon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden